zondag 16 november 2014

BLIJ MET DE WEKKER


Mijn wekker. Ik ben blij dat 'ie bestaat. "Huh!", hoor ik je zeggen. "Hoe kan je nou weer blij zijn met je wekker?"

Nee grappenmakers, niet die wekker. Niet die wekker die iedere ochtend een verzakking van je hartje veroorzaakt. Die je de koude wereld in wijst. Je warme bed uit sleurt. Je doet wensen dat je ineens je grote teen breekt, zodat je nog even kan blijven liggen (het lijkt onmogelijk...).
Ik bedoel dé wekker. Dé wekker die je wakker schudt op het moment dat je scherp moet blijven. Wanneer het tijd is om eens een andere keuze te maken dan de makkelijkste. Die je dingen laat doen die je normaal nooit zou hebben gedaan. Die je laat nadenken over een oplossing die verder gaat dan je neus lang is. De wekker die je laat weten wanneer het tijd is om 'op te staan'.

Wat betreft die andere wekker, sta ik natuurlijk weer aan de andere kant van de streep. Wekkers zijn niet leuk en ze zullen waarschijnlijk ook nooit leuk worden. Een andere ringtone helpt echter wél. Wanneer je regelmatig je 'wake-up'-ringtone bijwerkt zul je je 's ochtends minder irriteren aan de wekker. Nee het uit bed stappen wordt er helaas niet beter op, maar alle beetjes helpen.
Is dat dan de enige manier om iets relaxter om te gaan met dat zingende-trillende-lichtgevende gevaarte, wat overdag je vriend is (mobiel), en in de ochtend je vijand?

Een leuke tip: drink een glas water op het moment dat je wekker is gegaan. Hierdoor zorg je dat zowel jijzelf als je spijsverteringsstelsel wakker wordt en het is ook nog eens verfrissend!
Je kunt ook voordat je gaat slapen je gordijnen of rolluik openhouden. Wakker worden terwijl het licht wordt in je kamer, zorgt ervoor dat je energierijker opstaat..


Of we nu blij zijn met onze wekker of er een chronische hekel aan hebben: zonder wekker worden we niet wakker op het moment dat het nodig is. En of we nou té vaak snoozen en weer achter de feiten aan moeten lopen of dat we vóór de wekker wakker worden: scherp blijven en 'op tijd opstaan', zonder wekker zou dat niet lukken.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Aanbevolen post

CITROENLOTION MET EEN VLEUGJE MUGGENHAAT

Als het nieuwe schooljaar begint, broeit mijn gedachten van goeie voornemens en initiatieven. Een soort oud en nieuw voor het komende s...