woensdag 2 oktober 2013

KLAAR VOOR DE START!?


Ik zit nu al wel weer aardig in het riedeltje van het dagelijkse bestaan. Late stage- en schooldagen en alle andere dingen die intussen na een knallende zomervakantie weer 'gewoontjes' zijn geworden. Sommigen onder ons starten een nieuw schooljaar met allemaal veel belovende woorden: Geen onvoldoendes tot december - of voor het hele schooljaar natuurlijk -, braaf je huiswerk maken en steeds zorgen dat je alles in orde hebt, de agenda netjes houden, genoeg sporten en gezond eten. Maar bij de meesten is de agenda binnen een paar weken al voorzien van met pen doorgekrast huiswerk en na een paar maanden ligt de kaft er al bijna af. En helaas vliegt dan toch onverwacht die onvoldoende op je schoot (gelukkig nog niet mee te maken gehad dit schooljaar). Ook is de MacDonalds  alweer geplunderd en voor sporten blijkt minder tijd te zijn dat je gehoopt had. Maar het is wel goed om je schooljaar te starten met goede voornemens: Een goede start is het halve werk!


"Klaar voor de start?!", vraag ik dan aan mezelf. Niet alleen met het begin van het nieuwe schooljaar, maar overal waar ik kom stel ik mezelf die vraag. Want of je nou op school bent of dat het gaat over iets anders wat je wilt bereiken: Als je goed voorbereid bent, presteer je beter.

De kinderen in mijn stageklas zijn ook helemaal 'Klaar voor de start'. Vandaag is de kinderboekenweek begonnen, met ditzelfde thema. Tijdens deze week draait het vooral om kinderboeken waar sport en spel in voor komt. Het is dit jaar de 59e keer dat de kinderboekenweek wordt gehouden en vooral op de basisscholen wordt daar veel tijd aan besteed. Er worden allerlei activiteiten voor de kinderen georganiseerd en er wordt vooral heel veel gelezen natuurlijk! Eerder deze week mochten de kinderen iets over de sporten vertellen die ze uitoefenen of welke sport ze bijzonder vinden en vandaag mochten de kinderen in sportkleding naar school komen.
Het lied, wat is gemaakt door Kinderen voor Kinderen, dat bij deze editie van de kinderboekenweek hoort, past er precies bij. Het lied geeft aan dat je samen 'klaar voor de start' moet zijn om samen kampioen te kunnen worden. En het maakt niet uit wie je bent.


Wintermaanden, lange schooldagen en vooral heel hard werken. Klaar voor de start?

Af!



Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Aanbevolen post

CITROENLOTION MET EEN VLEUGJE MUGGENHAAT

Als het nieuwe schooljaar begint, broeit mijn gedachten van goeie voornemens en initiatieven. Een soort oud en nieuw voor het komende s...