vrijdag 22 maart 2013

CHANGES IN LIFE - OP WEG NAAR HET VOLGENDE LEVEL


Verandering. We hebben er allemaal mee te maken. Dingen die je niet kan stoppen omdat ze je domweg gewoon overkomen. Sommige veranderingen zijn tijdelijk, andere veranderingen zijn er voor gewenning en voor zover mogelijk nog te overzien. Maar er zijn veranderingen die je niet meer terug kunt draaien, en dan komt dat gevoel... Wat nu?


Verandering is iets wat bij 'leven' hoort. De ene ziet het als een proces, de ander als iets wat je blijft overkomen. Of als iets wat je blijft overkomen en je een proces geeft om de verandering aan te nemen en er verder mee te gaan. Maar makkelijk is dat zeker niet...

Omdat veranderingen ongemakkelijk en echt niet bepaald fantastisch zijn, lijkt het soms of verandering nutteloos is. Het geeft je alleen maar een hoop kopzorgen en je moet je continu maar aanpassen. Is het de angst om je bezig te houden met het 'nieuwe'? Of juist dat je het 'oude' moet achterlaten en the creepy feeling dat het niet terugkomt? Het gevoel dat je wilt tegenstribbelen?
Het kan natuurlijk ook zijn dat je zelf voor die verandering kiest, onbewust of bewust. Whatever, het blijft stom.


Elke verandering zorgt ervoor dat jij van plek verandert. Het geeft je zicht op een nieuw plaatje. Het is aan jou de keuze hoe jij naar dat plaatje kijkt. Je kunt er voor kiezen om te blijven staan waar de verandering je gebracht heeft, maar vaak is dat een heel kwetsbaar moment omdat het nieuw is en kun je dus beter ervaringen opdoen. Je kunt het zien als een nieuw level dat je binnenstapt. Opnieuw punten binnenhalen - en ja, helaas ook verliezen - nieuwe obstakels tegenkomen en informatie verzamelen om de verandering zo goed mogelijk te laten verlopen. Een level overslaan kan niet. Ja, je kunt een level overslaan met 'cheat', maar helaas kennen we dat niet in de realiteit, dus we gaan ervoor om zoveel mogelijk punten te verzamelen om weer naar een nieuw level te gaan.



















Wees dus niet hopeloos als de verandering je grijpt, maar zie het als een nieuwe kans met veel uitdaging! Ook als je alles liever anders had gezien; verandering geeft alleen maar aan dat het tijd is om alles even van een nieuwe kant te bekijken.

Liefs!




Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Aanbevolen post

CITROENLOTION MET EEN VLEUGJE MUGGENHAAT

Als het nieuwe schooljaar begint, broeit mijn gedachten van goeie voornemens en initiatieven. Een soort oud en nieuw voor het komende s...