maandag 16 september 2013

CHANGES IN LIFE - DISCOVERING AND MOTIVATING


Op onderzoek uitgaan. Het klinkt als een ontdekkingsreis van een peuter door zijn eigen achtertuin. Alle hoeken en gaten worden bekeken en ieder steentje, blaadje en bloemetje wordt hardhandig in de kleine kinderklauwtjes fijn geperst. Vol trots strompelt het naar zijn moeder met een glimlach waar het gegeten zand intussen een snor heeft gevormd op zijn gezicht. 




Gelukkig happen de meesten van ons geen zand meer en hebben we ook geen broekzakken vol met slijmerige slakken en wormpjes, maar op ontdekkingsreis gaan is iets wat we dagelijks doen. Als je een bepaalde keuze maakt, moet je je bewust zijn van de consequenties die het met zich mee brengt; word je er uiteindelijk beter van of brengt het juist iets wat je niet wilt? Voordat je zo'n keuze maakt moet je ontdekken wat het beste is.

Ondanks dat het 'discovering and motivating' heel doelbewust klinkt, als je iets gaat ontdekken heb je niet altijd een doel voor ogen. Je gaat gewoon op zoek naar nieuwe dingen. Maak je een keer de verkeerde stap, dan onderzoek je verder. Fouten maken is oké. Als je er maar van leert.

Maar, een 'Change in life' zou geen 'Change in life' zijn, als het allemaal heel gemakkelijk zou verlopen. Want wat is er chiller dan gewoon bij je veilige basis te blijven? Niks toch? Het liefst blijf je gewoon op de plek waar je je veilig voelt. Maar soms, soms is het helemaal niet zo verkeerd om eens flink tegen de stroom in te lopen. Word je sterk van!

Maar wees wel op de hoogte van wat kan en wat niet. Is het realistisch wat ik doe? Als je kunt motiveren waar jij in gelooft, wat jou staande houdt en jou helpt om die ontdekkingsreis aan te gaan dan sta je er een stuk zekerder in.

Motiveren waar je voor staat, waarom je bepaalde keuzes maakt of dingen doet. Ga op onderzoek uit, want er zijn nog een hoop dingen die voor je klaarliggen om ontdekt te worden!


Liefs XX

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Aanbevolen post

CITROENLOTION MET EEN VLEUGJE MUGGENHAAT

Als het nieuwe schooljaar begint, broeit mijn gedachten van goeie voornemens en initiatieven. Een soort oud en nieuw voor het komende s...