zondag 12 mei 2013

TAKE IT EASY!



Voor alle studerende examen nerds is het bijna zo ver: morgen starten de eerste examens. Nu is het klaar met deze mooie smoesjes en moet er echt even goeie cijfers worden neergezet want eigenlijk wil iedereen met voldoendes slagen.


Maar als het goed is hebben jullie allemaal heel hard geleerd en zijn de voldoendes straks de overwinnaars. Maar die examens moeten natuurlijk nog wel gemaakt worden en dat geeft, ja dat geeft het zeker, toch wel stress.

Daarom hier een paar tips waarmee jullie morgen relaxed aan jullie examens kunnen starten:


  1. Ga op tijd naar bed toe. Rust is belangrijk en een uitgerust gevoel zorgt voor minder stress! Geleerde stof verwerk je het best als je slaapt! (En dat betekend dan ook dat je je mobiel ook met rust laat!)
  2. Zorg dat je op tijd bent bij je examen. Check de avond van te voren hoe laat je aanwezig moet zijn op school en doe dit 's ochtends nog een keer. Reken bij het naar school toe gaan vijf of tien minuten extra: mocht je pech krijgen...
  3. Doe makkelijke kleren aan. Trek iets aan wat jij prettig vind zitten!
  4. Voorbereiding; Leg de avond van te voren je tas met pennen, potloden, gummen, rekenmachines etc. al klaar.
Als het gaat om eten en examentips is hieronder nog een goed rijtje te vinden die examenstress verminderd:

  1. Chocola. Chocola. Chocola. 
  2. Drink voor je examen een lekker kopje thee voor de ontspanning. (met een vleugje honing!)
  3. Bananen (helpen tegen de zenuwen!)
  4. Kauwgom. Niet overdreven gaan smakken, dat levert jou een heerlijke kauwgommaaltijd op, maar de anderen frustratie.
Een absolute NOT DONE : Energydrankjes. Door het suiker krijg je een enorme boost, maar daarna kun je je rekenen op een 'hoi-ik-voel-me-futloos' moment. Geen goed idee als je examens lang duren...






Het is nog niet afgelopen met het keiharde leren, nee, tussen de examens door blijft het nog even hard blokken. Maar die motivatie dan? Ja, die vecht voor z'n leven voor die vrijheid na de examens.


Probeer vooral veel te ontspannen! Je hebt de afgelopen periodes hard zat geleerd en je kunt ook heus nog wel alles even doornemen, maar ontspanning is gonna make your flag.

Zet 'm op kanjers, go for it!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Aanbevolen post

CITROENLOTION MET EEN VLEUGJE MUGGENHAAT

Als het nieuwe schooljaar begint, broeit mijn gedachten van goeie voornemens en initiatieven. Een soort oud en nieuw voor het komende s...