woensdag 23 november 2016

CHANGES IN LIFE - DOOR HET LUIKJE KIJKEN


Situaties. Waarschijnlijk als je het woord alleen al leest, komt er iets in je op. Misschien een recente gebeurtenis of een verhaal dat je net hebt gehoord of gelezen. Ga er maar voor zitten: tijd voor een 'CHANGES IN LIFE'-post!

Je kent het wel. "Joh, als de ene deur sluit, opent zich een nieuwe deur voor je!"  Zo'n moment dat je denkt: Leuk gezegd, maar wat moet ik daar mee. Je probeert je enigszins te focussen op iets nieuws, maar dat lukt niet helemaal. Het probleem? Je kijkt te vaak terug door het luikje!

Gelukkig hebben niet alle deuren een luikje. Het zou wat zijn, als je bij iedere situatie de 'verleiding' van het terugkijken moet weerstaan. Het brein is al zo complex, laat staan dat we het onze grijze 24/7-levensmaat nog moeilijker gaan maken. Luikjes kunnen handig zijn, om terug te kijken en te leren van het verleden, maar ze kunnen ook voor onrust zorgen en onze hersenpan overuren bezorgen. NOT DONE.

Het is tijd om je deuren eens te gaan onderzoeken en flink onder handen te nemen. Welke kleuren zijn ze? Hebben ze een bepaalde waarde voor je? Zijn ze verpaupert en toe aan vervanging? Moeten de scharnieren geolied worden? Zijn de drempels te hoog? Klepperende brievenbussen? En welke deuren kun je gewoon beter mijden?




Wil je de andere posts van 'CHANGES IN LIFE' ook lezen?
  • CHANGES IN LIFE - DISCOVERING AND MOTIVATING
    Wat is er chiller dan gewoon bij je veilige basis te blijven? Niks toch? Het liefst blijf je gewoon op de plek waar je je veilig voelt. Maar soms, soms is het helemaal niet zo verkeerd om eens flink tegen de stroom in te lopen. Tijd voor een ontdekkingsreis!
  • CHANGES IN LIFE - OP WEG NAAR HET VOLGENDE LEVEL
    Verandering. We hebben er allemaal mee te maken. Dingen die je niet kan stoppen omdat ze je domweg gewoon overkomen. Sommige veranderingen zijn tijdelijk, andere veranderingen zijn er voor gewenning en voor zover mogelijk nog te overzien. Maar er zijn veranderingen die je niet meer terug kunt draaien, en dan komt dat gevoel... Wat nu?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Aanbevolen post

CITROENLOTION MET EEN VLEUGJE MUGGENHAAT

Als het nieuwe schooljaar begint, broeit mijn gedachten van goeie voornemens en initiatieven. Een soort oud en nieuw voor het komende s...